Velkommen til Smakeappen!


Betingelser

Disse betingelsene styrer din bruk av Smakeappen og gir informasjon om Smakeappen-tjenesten, skissert nedenfor. Når du oppretter en Smakeappen-konto eller bruker Smakeappen, godtar du disse betingelsene. 

Smakeappen-tjenesten
Vi godtar å levere Smakeappen-tjenesten til deg. Tjenesten inkluderer alle Smakeappens produkter, funksjoner, applikasjoner, tjenester, teknologier og programvare som vi leverer for å fremme Smakeappens mål: Hjelpe deg å oppdage og huske god vin. Tjenesten består av følgende aspekter:

 • Tilby muligheten til å vurdere drikkevarer, se andres vurderinger, og lagre sine favoritter i personlige lister

 • Tilby personlige muligheter for å oppdage og dele erfaringer relatert til drikke- og mat-opplevelser
  Deler av det er å fremheve innhold, funksjoner, tilbud og kontoer du kan være interessert i, og tilby måter du kan oppleve Smakeappen på, basert på ting du og andre gjør på Smakeappen.

 • Fremme et troverdig miljø for å dele erfaringer
  Vi bruker all informasjon vi har – inkludert din informasjon – til å prøve å holde plattformen vår sikker. Vi kan også dele informasjon om misbruk eller skadelig innhold med andre selskaper eller politiet.

 • Utvikle og bruke teknologier som hjelper oss med konsekvent å betjene vårt voksende fellesskap.
  Organisere og analysere informasjon er vesentlig for tjenesten vår. Teknologi gir oss muligheten til å tilby et uslåelig produkt til brukerne våre. Automatiserte teknologier hjelper oss også med å sikre funksjonaliteten og integriteten til tjenesten vår.

 • Sette deg i kontakt med merker, produkter og tjenester på måter du bryr deg om.
  Vi kan bruker data fra Smakeappen og andre av Periscopus og Vectura-selskapenes produkter, samt fra tredjepartspartnere, for å vise deg arrangementer, tilbud og annet sponset innhold som vi mener vil være meningsfylt for deg. Vi prøver å gjøre det innholdet like relevant som alt annet du opplever på Smakeappen. Det er ikke mulig å reklamere for alkohol i Smakeappen.

 • Forskning og innovasjon.
  Vi bruker informasjonen vi har, til å studere tjenesten vår og samarbeide med andre om forskning for å gjøre tjenesten vår bedre og bidra til fellesskapets velvære.

Dine forpliktelser
Til gjengjeld for vår forpliktelse til å levere tjenesten krever vi at du forplikter deg på følgende måte overfor oss.

Hvem kan bruke Smakeappen.
Vi vil at tjenesten vår skal være så åpen og inkluderende som mulig, men vi vil også at den skal være trygg, sikker og i samsvar med loven. Vi trenger derfor at du forplikter deg til et par restriksjoner for å bli en del av Smakeappen-fellesskapet. 

 • Du må være minst 18 år.

 • Du må ikke være forhindret fra å motta noe aspekt av tjenesten vår etter gjeldende lover. Du kan ikke delta i betalingsrelaterte tjenester hvis du er oppført på en liste over personer som har blitt nektet tilgang.

 • Vi må ikke tidligere ha fått deaktivert kontoen din for brudd på loven eller noen av våre retningslinjer.

Hvordan du ikke kan bruke Smakeappen
Å tilby en trygg og åpen tjeneste til et bredt fellesskap krever at vi alle gjør vår del.

 • Du kan ikke vurdere varer du selv eller nære relasjoner av deg har økonomiske interesser i
  Det gjelder både å fremheve varer du har direkte eller indirekte økonomiske interesser i, og ved å vurdere negativt varer som konkurrerer med nevnte. Ved tvil om du er “inhabil” til å vurdere en vin vil Smakeappen avgjøre dette alene eller i samsvar med myndighetene.

 • Du kan ikke utgi deg for å være noen andre eller oppgi feilaktig informasjon.
  Du behøver ikke å avsløre identiteten din på Smakeappen, men du må gi oss korrekt og oppdatert informasjon (inkludert registreringsinformasjon). Du kan dessuten ikke utgi deg for å være noen du ikke er, og du kan ikke opprette en konto for noen andre med mindre du har deres uttrykkelige tillatelse.

 • Du kan ikke gjøre noe ulovlig, villedende eller uredelig eller til et ulovlig eller uautorisert formål.

 • Du kan ikke bryte (eller hjelpe eller oppfordre andre til å bryte) disse betingelsene eller våre retningslinjer

 • Du kan ikke gjøre noe for å forstyrre eller svekke den tiltenkte driften av tjenesten.

 • Du kan ikke forsøke å opprette kontoer for å dele, få tilgang til eller samle inn informasjon på uautoriserte måter.
  Dette inkluderer å opprette kontoer eller samle inn informasjon på en automatisk måte uten vår uttrykkelige tillatelse.

Tillatelser du gir oss. Som en del av avtalen vår gir du oss også tillatelser vi trenger for å levere tjenesten. 

 • Vi gjør ikke krav på eierskap av innholdet ditt, men du gir oss en lisens til å bruke det.

 • Du godtar at vi kan laste ned og installere oppdateringer til tjenesten på enheten din.

Ytterligere rettigheter vi beholder

 • Hvis du velger et brukernavn eller en tilsvarende identifikator for kontoen, kan vi endre det eller den hvis vi mener det er formålstjenlig eller nødvendig (for eksempel hvis det krenker noens immaterielle rettigheter eller gir seg ut for å være en annen bruker).

 • Du kan bare bruke våre immaterielle rettigheter og varemerker (eller lignende merker) med skriftlig forhåndstillatelse fra oss.

 • Du må ha skriftlig tillatelse fra oss eller under en lisens for åpen kildekode for å kunne endre, lage avledede verk av, dekompilere eller på annen måte forsøke å ekstrahere kildekode fra oss.

Fjerning av innhold og deaktivering eller oppsigelse av kontoen din

 • Vi kan fjerne innhold eller informasjon du deler på tjenesten, hvis vi mener det bryter disse betingelsene eller retningslinjene våre eller hvis vi er pålagt å gjøre dette etter loven. Vi kan nekte å levere eller slutte å levere hele eller deler av tjenesten til deg (inkludert å avslutte eller deaktivere kontoen din) umiddelbart hvis du tydelig, alvorlig eller gjentatte ganger bryter disse bruksbetingelsene eller retningslinjene våre hvis du gjentatte ganger krenker andres immaterielle rettigheter, eller hvor vi er pålagt å gjøre det etter loven. Hvis vi iverksetter tiltak for å fjerne innholdet ditt for brudd på våre retningslinjer for fellesskapet, eller deaktiverer eller avslutter kontoen din, vil vi varsle deg der det er hensiktsmessig. Hvis du mener kontoen din har blitt avsluttet ved en feil, eller du vil deaktivere eller permanent slette kontoen din, kan du kontakte oss.

 • Innhold du sletter, kan vedvare i en begrenset tidsperiode i sikkerhetskopier og vil fortsatt være synlig der andre har delt det. Dette avsnittet, og delen nedenfor kalt «Vår avtale og hva som skjer hvis vi er uenig», vil fortsatt gjelde selv etter at kontoen er avsluttet eller slettet.

Vår avtale og hva som skjer hvis vi er uenige

Vår avtale.

 • Hvis noe aspekt ved denne avtalen ikke kan håndheves, vil resten fortsatt forbli bindende.

 • Alle endringer i eller fraskrivelser til avtalen vår må være skriftlige og undertegnet av oss. Hvis vi skulle unnlate å håndheve noen del av denne avtalen, skal ikke dette anses som en fraskrivelse.

 • Vi forbeholder oss alle rettigheter vi ikke uttrykkelig har tildelt deg.

Hvem har rettigheter i henhold til denne avtalen.

 • Denne avtalen gir ikke rettigheter til noen tredjeparter.

 • Du kan ikke overdra dine rettigheter eller forpliktelser i henhold til denne avtalen uten vårt samtykke.

 • Våre rettigheter og forpliktelser kan overdras til andre. Dette kan for eksempel inntreffe hvis vårt eierskap endres (for eksempel ved fusjon, oppkjøp eller salg av aktiva) eller gjennom lov.

Oppdatering av disse betingelsene
Vi kan endre tjenesten vår og retningslinjene våre, og vi må kanskje foreta endringer i disse betingelsene slik at de nøyaktig gjenspeiler tjenesten vår og retningslinjene våre. Vi vil varsle deg og gi deg en mulighet til å gjennomgå dem før de trer i kraft. Hvis du deretter fortsetter å bruke tjenesten, vil du være bundet av de oppdaterte betingelsene. Hvis du ikke ønsker å godta disse eller noen av de oppdaterte betingelsene, kan du slette kontoen din ved å kontakte oss.


Personvern

Smakeappen vil aldri dele informasjon om en brukers smaksprofil sammen med informasjon som kan identifisere dem, herunder navn eller epostadresse.

Eventuell bruk av metadata for å bygge rapporter eller demografier vil bli dokumentert og delt med brukerne.

I praksis trenger Smakeappen å vite noe om brukerne for å kunne gi anbefalinger som for eksempel: “Andre som deg liker disse drikkevarene”. Partnerene våre som hjelper oss med å bygge appen vil ha tilgang til denne informasjonen også.

Smakeappen ønsker å dele resultatene fra messer/smakinger med arrangørene av arrangementet.

Årlig ønsker Smakeappen å dele en rapport om status på det norske drikkevaremarkedet, med trender over hva det norske folk drikker, og hva de liker.


Retningslinjer for data

Smakeappens retningslinjer for data

Hva slags informasjon samler vi inn?

For å levere Smakeappen må vi behandle informasjon om deg. Typen informasjon vi samler inn, avhenger av hvordan du bruker produktene våre.

Ting du og andre gjør og oppgir.

 • Informasjon og innhold du oppgir. Vi samler inn innhold, kommunikasjon og annen informasjon du oppgir når du bruker våre produkter, inkludert når du registrerer deg for en konto og skaper eller deler innhold. Dette kan inkludere informasjon om vurderinger, notater eller liknende, eller om innholdet du oppgir.

 • Informasjon om transaksjoner foretatt på våre produkter. Hvis du bruker våre produkter for kjøp eller andre økonomiske transaksjoner, samler vi inn informasjon om kjøpet eller transaksjonen. Dette inkluderer betalingsinformasjon, som kreditt- eller debetkortnummer og annen kortinformasjon, annen konto- og autentiseringsinformasjon og fakturerings-, frakt- og kontaktdetaljer.

Enhetsinformasjon
Informasjon vi samler inn fra disse enhetene, inkluderer:

 • Enhetsattributter: informasjon som operativsystem og app-versjon.

Hvordan bruker vi denne informasjonen?

Levere, tilpasse og forbedre produktene våre.
Vi bruker informasjonen vi har, til å levere produktene våre, inkludert å tilpasse funksjoner og innhold og komme med forslag til deg (som drikkevarer eller arrangementer du kan være interessert i, eller emner du kanskje vil følge) på produktene våre. For å lage personlig tilpassede produkter som er unike og relevante for deg, bruker vi dine preferanser basert på data vi samler inn og lærer av deg og hvordan du samhandler med produktene våre.

 • Produktforskning og -utvikling: Vi bruker informasjonen vi har, til å utvikle, teste og forbedre produktene våre, inkludert ved å gjennomføre undersøkelser og forskning, og å teste og feilsøke nye produkter og funksjoner.
  Annonser og annet sponset innhold: Vi bruker informasjonen vi har om deg, inkludert informasjon om dine interesser og handlinger og forbindelser, til å velge og tilpasse arrangementer, annonser, tilbud og annet sponset innhold som vi viser deg.

Kommunisere med deg.
Vi bruker informasjonen vi har, til å kommunisere med deg om produktene våre og fortelle deg om retningslinjene og betingelsene våre. Vi bruker også informasjonen din til å svare deg når du kontakter oss.

Ny eier.
Hvis eierskapet eller kontrollen av alle eller deler av våre produkter eller deres aktiva endres, kan vi overføre din informasjon til den nye eieren.

Deling med tredjepartspartnere

Annonsører.
Vi gir annonsører rapporter om hvilke typer personer som ser annonsene deres, og hvordan det går med annonsene deres, men vi deler ikke informasjon som personlig identifiserer deg (for eksempel navn eller e-postadresse som i seg selv kan brukes til å kontakte deg eller identifiserer hvem du er), med mindre du gir oss tillatelse. Vi bekrefter også hvilke Smakeappen-annonser som førte til kjøp eller handling hos en annonsør.

Målingspartnere.
Vi deler informasjon om deg med selskaper som aggregerer informasjonen for å levere analyse- og målingsrapporter til våre partnere.

Selgere og tjenesteleverandører.
Vi oppgir informasjon og innhold til selgere og tjenesteleverandører som støtter vår virksomhet, for eksempel ved å levere tekniske infrastrukturtjenester, analysere hvordan produktene våre brukes, yte kundestøtte eller gjennomføre undersøkelser.

Bevaring av data og sletting av konto
Vi oppbevarer data til det ikke lenger er nødvendig for å levere våre tjenester og Smakeappen-produkter, eller til kontoen din er slettet – avhengig av hva som måtte komme først.

Du kan slette kontoen din ved å kontakte oss.

Hvordan varsler vi deg om endringer i disse retningslinjene?
Vi varsler deg før vi gjør endringer i disse retningslinjene og gir deg muligheten til å gå gjennom de reviderte retningslinjene før du velger om du vil fortsette å bruke produktene våre.


Oppdatert 7. februar 2019